37 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 18:20
No menu items!

Beneficiile consumului de MANGO. Unde găsești cele mai bune fructe în București

spot_img

La Fresh Market, într-un mall deschis recent în nordul Capitalei, poți găsi cel mai proaspăt și mai savuros mango

Fresh Market_SZ

Mango – supranumit și „regele fructelor” – are nu doar un gust delicios, ci și nenumărate beneficii pentru sănătate. Iată zece motive pentru care ar trebui să consumați frecvent mango:

1. Previne cancerul:
Cercetările au arătat că fructele de mango conțin compusi antioxidanți care protejează organismul de cancerul de colon, de sân, de leucemie, dar și de cancerul de prostată. Acesti compuși includ quercetina, izoquercitrina, astragalina, fisetina, acidul galic și galatul de metil, precum și foarte multe enzime.

mango

2. Scade nivelul de colesterol:
Nivelul ridicat de fibre, pectină și vitamina C din mango ajută la scaderea nivelului de colesterol.

3. Curăță pielea:
În cazul pielii, fructul poate fi folosit atât intern, cât și extern. Mango curăță porii înfundați, astupați și contribuie la eliminarea coșurilor.

4. Ajută la sănătatea ochilor:
O cană plină cu felii de mango furnizează 25% din valoarea zilnică necesară de vitamina A, care promovează o vedere bună și previne fenomenul de orbire pe timpul nopții, precum și ochii uscați.

5. Alcalinizează organismul:
Acidul tartric, acidul malic și o urmă de acid citric identificate în mango ajută la menținerea rezervei alcaline din organism.

6. Ajută în tratarea diabetului:
Frunzele de mango contribuie la normalizarea nivelului de insulină din sânge. Remediul tradițional implică fierberea frunzelor în apă, lăsarea lor în lichid peste noapte și, ulterior, consumul decoctului filtrat a doua zi dimineața. Fructele de mango au, de asemenea, un indice glicemic relativ scăzut (41-60), astfel încât cantități moderate nu vor determina creșterea nivelului de zahăr.

7. Îmbunătățeste viața sexuală:
Mango este o sursă foarte importantă de vitamina E. Chiar dacă legătura obișnuită dintre dorința sau nevoia sexuală și vitamina E a fost creată dintr-o generalizare greșită plecând de la studii efectuate pe șoareci de laborator, studii ulterioare au arătat că anumite cantități echilibrate ajută în acest domeniu.

8. Îmbunătățește digestia:
Mango conține enzime necesare pentru a descompune proteinele. Și fibrele din mango ajută digestia.

9. Previne accidentul vascular cerebral cauzat de caniculă:
Sucul din fructe de mango – care poate fi amestescat cu apă – contribuie la răcorirea organismului și previne pericolele.

10. Stimulează sistemul imunitar:
Cantitățile generoase de vitamina C și vitamina A conținute de mango, dar și cele 25 de tipuri diferite de carotenoizi mențin sistemul imunitar sănătos și puternic.

Cele mai proaspete și savuroase fructe de mango, în special Mango Gold, pot fi găsite, în București, la Fresh Market, un magazin deschis recent într-un mall din nordul orașului, frecventat deja de numeroase vedete autohtone.

CITEȘTE ȘI: Unde își fac cumpărăturile vedetele din nordul Capitalei

diana_munteanu
Diana Munteanu își face cumpărăturile frecvent la Fresh Market

Lucian Mera