16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 8:40
No menu items!

Beneficii mai puţin cunoscute ale practicării yoga

spot_img

Yoga

Yoga creşte flexibilitatea şi reduce stresul, dar practicarea ei poate să vă aducă mai multe beneficii decât să staţi în poziţii imposibile şi să vă regăsiţi eul. Există motive, mai puţin cunoscute, pentru care ar trebui să vă înscrieţi la astfel de cursuri. Iată patru dintre ele:

Beneficiu pentru imunitate – un studiu norvegian a descoperit că practicarea yoga creşte nivelul de sănătate printr-o impulsionare a imunităţii, la nevel celular, deoarece practicanţii acestor cursuri respiră mai bine, se mişcă mai bine şi au o circulaţie mai bună. Astfel, toate organele funcţionează la un nivel superior şi sănătatea va fi revigorată.

Reduce migrenele – cercetătorii spun că după trei luni de practicare yoga durerile migrenelor se reduc. Deşi cauza migrenelor nu este complet cunoscută, o modalitate de a căpăta astfel de dureri este stresul puternic si viaţa foarte ocupată. Iar yoga este cunoscută pentru reducerea stresului şi detaşarea de problemele zilnice.

Un somn mai bun – pentru cei cu probleme de insomnie, opt săptămâni de yoga îi vor ajuta să aibă un somn mai bun, mai odihnitor. Deoarece insomnia poate fi creată de anxietate, creierul lucrează mereu, astfel nu reuşeşte să se odinească, iar respiraţia şi exerciţiile mentale permit minţii să se relaxeze şi vor dormi mai bine.

Veţi avea mai puţine pofte – pentru cei ce au probleme cu mâncatul emoţional, yoga îi va ajuta deoarece vor fi mai conştienţi de senzaţiile lor fizice şi emoţionale, astfel vor fi mai atenţi la ce vor mânca.

 G.T.