15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 22:04

Beneficiarul despăgubirilor ANRP, Gheorghe Stelian, s-a răzgândit, nu mai contestă sechestrul

Stelian Gheorghe, apropiat al lui Dorin Cocoş şi al Elenei Udrea, cercetat sub control judiciar în dosarul de corupție ANRP,și-a retras contestația asupra sechestrului pus de DNA

cocos-stelian-gheorghe

Stelian Gheorghe, care avea cele 32 de terenuri puse sub sechestru de procurorii DNA, contestase măsura la Înalta Curte.

Ia act de retragerea contestaţiei formulată de inculpatul Gheorghe Stelian, în temeiul art.250 Cod procedură penală, împotriva măsurii asigurătorii a sechestrului dispusă prin ordonanţa din data de 26 noiembrie 2014 în dosarul nr.393/P/2013 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Departamentul Naţional Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 125 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 25 lei, reprezentând onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

Decizie ÎCCJ

Omul de afaceri Gheorghe Stelian a primit suma de 377.282.300 lei, reprezentând despăgubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, deşi, în realitate, acel teren valora mult mai puţin.

Pentru acest teren, Gheorghe Stelian a cumpărat drepturile litigioase, după care s-a adresat lui Dorin Cocoş pentru a-i facilita acordarea despăgubirilor. Potrivit DNA, Dorin Cocoş i-ar fi cerut 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP.
Din comisia ANRP care a aprobat să-i plătească omului de afaceri Stelian Gheorghe despăgubirea record au făcut parte: Crinuţa Dumitrean, Alina Bica, actualii deputaţi Cătălin Florin Teodorescu şi Marko Attila, precum şi Remus Baciu, Oana Vasilescu, Lăcrămioara Alexandru şi Dragoş Bogdan.