33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 20:06
No menu items!

Beneficiarii programului Rabla nu vor mai putea vinde mașinile achiziționate timp de un an

spot_img

Noua regulă a Programului Rabla Clasic este de a le interzice celor care cumpără o mașină prin acest proiect și beneficiază de o subvenție de la stat, să vândă autoturismul timp de un an.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a explicat, miercuri, că Rabla Clasic și Rabla Plus vor demara pe 26 aprilie, bugetul fiind supus aprobării în ședința de guvern de miercuri, 21 aprilie.

Față de 2020, Programul Rabla are un buget dublu pentru mașinile electrice.

Noua măsură, de interzicere a vinderii mașinii timp de un an, la programul Rabla Clasic, are rolul de a evita situațiile în care o persoană sau o societate achiziționează una sau mai multe autoturisme prin acest program și primește subvenția de la stat, iar apoi vinde vehiculul respectiv la scurtă vreme de la dobândirea acestuia, a mai declara ministrul.

Ministrul a completat explicația cu mențiunea că au fost remarcate anumite încercări de a exporta unele mașini care au fost cumpărate prin Programul Rabla Clasic, acest lucru nefiind posibil pentru cele achiziționate prin programul Rabla Plus. Măsura nu ar trebui să afecteze niciun client de bună-credință al acestui program guvernamental.

Rabla pentru electrocasnice va demara după celelalte două programe, Rabla Clasic și Rabla Plus. Noile condiții ale programului Rabla pentru electrocasnice au fost anunțate de Sursa Zilei AICI.

Emanuel Stan