13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:03
No menu items!

Belarusul organizează exerciții de mobilizare militară

spot_img

Belarusul, aliat al Moscovei, va desfăşura exerciţii de mobilizare militară în lunile iunie şi iulie în regiunea Gomel, care se învecinează atât cu Ucraina, cât și cu Rusia, a anunțat luni agenţia de presă de stat BelTA, preluată de Reuters.

Săptămâna trecută, preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a ordonat crearea unui nou comandament militar pentru zona de sud a ţării, care este situată la graniţa cu Ucraina.

În perioada 22 iunie – 1 iulie vor fi organizate exerciţii planificate cu comisariatele militare (agenţii administrative militare) şi cu forţele armate, a informat comisarul militar al regiunii Gomel, Andrei Krivonosov. În perioada 28 iunie – 16 iulie vor avea loc antrenamente militare cu cei care pot intra în serviciul militar pentru formaţiunile de apărare teritorială, a adăugat el.

„Evenimentele de acest tip sunt organizate în mod tradiţional pentru a spori pregătirea de luptă şi de mobilizare a comisariatelor militare şi pentru a îmbunătăţi cunoştinţele militare şi aptitudinile practice ale celor ce pot fi chemați în serviciul militar”, a declarat Krivonosov.

Aliat apropiat al Rusiei, Belarus a declarat în martie că forţele sale armate nu iau parte la ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea sa specială” din Ucraina, dar a servit drept punct de plecare pentru miile de militari ruşi care au invadat Ucraina la 24 februarie.

                                                                                                                    Adina Silav