4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:05
No menu items!

Beizadeaua magistraților din Craiova, Iustin Covei, 6 ani cu executare

spot_img

Iustin Covei, fiu de judecător şi personaj cunoscut în Craiova, a fost condamnat marți de magistrații Curții de Apel București la 6 ani de închisoare cu executare pentru fraudă bancară

iustin covei

Sentinţa dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti este definitivă. Iustin Covei a fost filat de polițiști și filmat, în 2009, în timp ce sustrăgea bani de la un bancomat aflat chiar lângă sediul Poliţiei Capitalei. Alte 18 persoane au fost puse sub acuzare în Craiova, pentru comiterea infracţiunii de fraudă informatică. Conform procurorilorl, grupările erau coordonate de Jean Marin Mihăilă zis „Jan” , Drivan Florin Nicolae, zis „Fulgerică”, Ionel Călin, zis „Nixon”, Covei Iustin și Halanei Petre.

Iustin Covei nu era la prima întâlnire cu legea, deși a fost protejat de relațiile de prietenie pe care tatăl și familia sa le-au avut în Craiova, cu celelalte autorități. În 2004, juniorul Covei a condus cu viteză un autoturism neînmatriculat și a provocat un accident. După două luni de detenție cu suspendare, a intrat cu un scuter într-o mașină a poliției. A fost doar amendat, iar un an mai târziu a fost reținut, împreună cu alți tineri, pentru că l-au dezbrăcat, pe stradă, pe un amic. La încă un an distanță, băiatul judecătorului a agresat, tot pe o stradă din Craiova, un alt tânăr, iar în 2008 a provocat scandal la un raliu la care nu a fost lăsat să participe.

S.M.