13.4 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 23:19

Beijing: Obama a discutat cu Putin probleme legate de Ucraina, Iran și Siria

Kremlinul a anunțat că președinții Rusiei și SUA au avut la Beijing mai multe discuții scurte

  theguardian.com

Președintele american Barack Obama s-a întâlnit marți la Beijing, cu ocazia summitului Asia-Pacific, cu omologul său rus Vladimir Putin, cei doi lideri evocând probleme legate de Ucraina, Iran și Siria, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP.

Contactele informale care au existat între preşedintele Statelor Unite şi preşedintele Rusiei în summitul din Beijing desfăşurat marţi au fost reci, seci şi revelatorii pentru tensiunile din actualul context politic internaţional.

„În trei ocazii, pe parcursul zilei (de marți), și timp de aproximativ 15-20 de minute în total, președintele Obama a avut prilejul de a vorbi cu președintele Putin”, a indicat Bernadette Meehan, purtător de cuvânt al Consiliului american pentru securitate națională. „Discuțiile lor au vizat Iranul, Siria și Ucraina”, a adăugat ea.

În același timp, Kremlinul a anunțat că președinții Rusiei și SUA au avut la Beijing mai multe discuții scurte, abordând subiecte legate de relațiile bilaterale, precum și de Ucraina, Siria și Iran.

“De mai multe ori, președintele Putin a vorbit cu președintele Obama, întrevederile lor au fost scurte, dar ei au evocat relațiile bilaterale, Siria, Ucraina și Iranul”, a indicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus.

Primul contact între Putin și Obama a avut loc luni, la fotografia de grup a participanților la summit, când cei doi au discutat timp de 7-8 minute.