13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 12:22

Becali sancționat în penitenciar pentru că a dat telefoane de pe cartela unui alt deținut

spot_img

Becali sancționat în penitenciar pentru că a dat telefoane de pe cartela unui alt deținut
foto: cugetliber.ro

Gigi Becali a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a penitenciarului Jilava pentru că, în urmă cu o lună, ar fi vorbit la telefon folosind cartela unui alt deţinut, pentru a face cumpărături.

El ar fi avut dreptul doar la 20 de minute de convorbiri telefonice, iar acesta ar fi apelat la un alt deținut pentru a-i împrumuta telefonul pentru apeluri suplimentare.

Drept urmare, acesta nu va mai avea drept de muncătimp de 30 de zile. Mai mult, deținutul Gigi Becali nu va mai putea participa nici la activitățile culturale și sportive desfășurate în cadrul Penitenciarului Jilava.

”Nu ştiu de sancţiune, ştiu că era o discuţie în penitenciar legat de faptul că această cartelă nu că a fost folosită, dar ar fi fost o convorbire purtată de domnul Becali. Numai că această cartelă se dă fiecărui deţinut sau oricui solicită şi obligaţia este să anunţe ce număr se formează. Deci, este făcută convorbirea cu acordul penitenciarului”, a declarat avocata lui Becali, Paula Iacob.

”Bănuiesc că există posibilitatea de a contesta această sancţiune. Părerea mea e că din momentul în care i se dă unui deţinut o cartelă, deci e ceva de care beneficiază şi dacă el nu are nevoie de o convorbire, mi se pare absolut firesc când ai o mâncare în plus să îi dai şi celui de lângă tine acea mâncare şi să nu o arunci la gunoi. Deci mie nu mi se pare ceva greşit să se facă o asemenea predare, o convorbire şi de alt deţinut decât cel ce are cartela”, a completat Iacob.

A.V.