21.4 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 0:18
No menu items!

Becali s-a decis: Candidează sub umbrela USL

spot_img

Finanţatorul Stelei, europarlamentarul Gigi Becali a decis: va candida într-un colegiu din sectorul 6 al Capitalei susţinut de Uniunea Social Liberală şi cel mai probabil din partea liberalilor lui Brătianu. În acelaşi colegiu va candida din partea PSD, deci tot sub umbrela USL, ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu. Şeful Partidului Noua Generaţie a susţinut joi seara că a fost sunat chiar de preşedintele PNL, Crin Antonescu: „Crin Antonescu m-a sunat (…) şi mi-a spus că nu va fi vorba despre o fuziune. S-a consultat şi cu dl Ponta şi au ajuns la concluzia să semnăm un protocol de susţinere: PNG susţine USL şi Becali susţine USL, iar eu voi fi susţinut de USL într-un colegiu din sectorul 6. Mai multe detalii din punct de vedere juridic vă vom spune luni după-amiază sau marţi, pentru că vom semna un protocol de colaborare, de susţinere, împreună cu dl Antonescu şi cu dl Ponta. Trebuie să facem totul ca să facem ceva în ţara asta. (…) Sunt voci în PNL care nu vor fuziune”, a afirmat Becali.

În timp ce vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu confirmă spusele lui Becali, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu declară că nu va fi un câştig o astfel de asociere.”Aceste discuţii au avut loc între dl Becali şi dl Crin Antonescu. Ştiu despre aceste discuţii, ştiu că a existat şi o discuţie cu dl Victor Ponta. Urmează, bineînţeles, ca această discuţie să fie extinsă în forurile PNL, iar în condiţiile în care se va lua o decizie există şi posibilitatea ca dl Becali să candideze pe unul din colegiile din municipiul Bucureşti. E posibil în sectorul 6, pentru o funcţie de parlamentar, susţinut de USL, pentru că la ora actuală, vreau să înţelegeţi foarte bine, USL este o alianţă politică înregistrată la tribunal, care nu mai poate fi modificată. Deci nu se pune problema nici de fuziune (PNG – PNL), nici de alianţă”, a spus Relu Fenechiu.

Pentru Călin Popescu Tăriceanu un astfel de lucru nu merită să merite salutat. „Nu mi se pare un lucru care să merite salutat, să zicem aşa, pentru că nu văd care ar fi câştigul PNL sau al USL dintr-o astfel de asociere, decât dacă PNL îşi propune să înceapă să se ocupe de fotbal sau de tranzacţii imobiliare. (…) Cred că trebuie să existe un fel de compatibilitate între valori, pentru că aşa zestre electorală are şi maestrul Diaconescu de la partidul care îi poartă numele şi nu cred că cineva se gândeşte să ne apropiem, să ne asociem în vreun fel sau altul cu acest personaj”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu. În ultima perioadă, mai mulţi liberali s-au exprimat împotriva unei asocieri cu Gigi Becali. (C.C)