24 C
București
duminică, 1 august 2021 - 10:54

Becali, ridicat de polițiști de pe Aeroportul Otopeni

spot_img

Becali, ridicat de polițiști de pe Aeroportul Otopeni
foto: qmagazine.ro

Deputatul George Becali a fost oprit de poliţişti, duminică noaptea, pe Aeroportul “Henri Coandă”, el având interdicţia de a părăsi ţara, după ce pe numele lui a fost deschis un dosar penal, în care este cercetat pentru înşelăciune şi abuz în serviciu.

Becali nu a fost curios să afle verdictul final în dosarul schimburilor de terenuri cu MAPN, care va fi dat astăzi, şi dorea sa plece in Israel.

El a fost dus la Parchetul General, acolo unde a aflat de la procurori ca este urmărit penal într-un nou dosar ce vizează societatea Avicola Iași.

“Voi ştiţi, eu când am o sentinţă, mă duc mă rog la Mormântul Sfânt, acolo e rugăciunea mea, în Israel. Ori că sunt în România, ori că sunt în Israel tot una e , că există tratate de extrădare. Mă opreşte, zice domne, mandat de aducere. Zic, domne, sunt deputat, nu poţi să-mi dai mandat de aducere. El ce spune? Nu, că este un alt dosar. Sun avocatul şi-mi spune, da , domne, v-a făcut un alt dosar, v-a fabricat un alt dosar, dar trebuia să vă trimită două citaţii”, a declarat George Becali.

Deputatul a mai spus că este o întreagă conspiraţie împotriva lui.

“Notă de la SRI: Faceți ce faceţi ce nu faceţi ca să-l opriţi pe Becali. Asta s-a întâmplat. Au inventat ei, nu ştiu ce înşelăciune, ce abuz, la Avicola. Păi da la Avicola am dat 15 milioane de euro şi i-am spus procurorului. Domnul procuror , eu am pierdut 15 milioane de euro la Avicola. Păi, da zice, da dar aveţi creanţa. Vă cesionez dumneavoastră, am dat 15, daţi-mi un milion şi vă cesionez dumneavoastră, să luaţi dumneavoastră 15. Ca să vezi cum am înşelat eu, că am pierdut 15 milioane la Avicola şi tot eu am înşelat. În primul rând că nici nu am administrat eu, ce m-aţi văzut pe mine la Avicola să semnez ceva? Că vezi Doamne eu am înşelat, că am înşelat Avicola, contract de privatizare, şi că creanţa aia nu e atâta”, a mai spus Becali.

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se pronunţă luni în dosarul schimbului de terenuri dintre omul de afaceri George Becali şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

A.V.