8.8 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 4:24

Becali mai așteaptă cu despăgubirile de 800.000 de euro de la primărie

Gigi Becali mai are de așteptat până va intra în posesia despăgubirilor cerute la Primăria Capitalei, pentru terenurile din Pipera. Înalta Curte a decis, definitiv, să retrimită Curții de Apel dosarul, pentru rejudecare

Becali_SZ

Magistrații de la Înalta Curte au admis recursul declarat de Gigi Becali, cu privire la cererea de despăgubire, ca proprietar de teren din zona Șoselei Pipera. Concret, pentru construcția pasajului Pipera, Primăria Capitalei l-a expropriat, în 2010, pe Gigi Becali, alături de alți 27 de proprietari, iar sumele oferite au fost considerate prea mici de către proprietarii terenurilor, care au revendicat altele mai mari în instanță. Judecătorii instanței supreme au respins, marți, recursul declarat de Primăria Capitalei, însă în același timp au trimis dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel București.

 Gigi Becali a primit, în 2010, de la Primăria Capitalei, 67.000 euro pentru suprafața de 1.733 de metri pătrați și a dat în judecată Primăria. Prima instanță care a judecat dosarul, Tribunalul București, a hotărât ca omul de afaceri să primească 1,04 milioane de euro, iar apoi, Curtea de Apel București a stabilit un cunatum al despăgubirilor de 773.000 de euro.

M.N.