3 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 2:58
No menu items!

Becali, la urne: “Constituția trebuie respectată în spiritul ei, că în litera…o scrii sau n-o scrii”

spot_img

Europarlamentarul George Becali, candidat pentru un mandat de deputat în Sectorul 6 din Capitală, a susţinut duminică, după ce şi-a exercitat votul, că o ţară nu poate fi ţinută în loc de “trei cuvinte” scrise pe “o foaie acolo”, în Constituţie, iar Legea fundamentală trebuie interpretată “în spiritul ei, nu în litera, că în litera… o scrii sau nu o scrii”.

Întrebat cum vede ideea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, în cazul în care acesta nu-l va desemna ca premier pe Victor Ponta dacă USL obţine majoritatea parlamentarilor, Becali a răspuns: “Nu trei cuvinte sau o frază scrisă pe o hârtie care se numeşte Constituţie poate ţine un neam în loc. Nu poate două fraze dintr-o hârtie care este într-o Constituţie, pe o foaie acolo, articolul cutare, numai că e scris câteva cuvinte poate ţine sau poate da înapoi o ţară şi un neam, pentru că democraţie înseamnă puterea poporului”.

El a continuat susţinând că, de fapt, duminică se votează pentru Guvern.”Dacă oamenii votează astăzi, ei nu votează cum spunea domnul preşedinte? Sunt alegeri parlamentare?. Nu tată, astăzi nu sunt alegeri parlamentare, astăzi oamenii ies la vot ca să schimbe puterea, ies la vot pentru că vor un alt administrator, un alt cârmuitor pentru ţara românească. Pe ei îi interesează Guvernul, şi nu Parlamentul, nu-i interesează pe ei cine sunt deputaţi şi ce legi fac, pe ei îi interesează cine e Guvernul şi ce le administrează ţara ca să le meargă mai bine, şi noi ştim lucrul ăsta”, a mai spus Becali.

În plus, el l-a criticat pe președintele Traian Băsescu pentru faptul că nu a renunţat la mandatul de preşedinte.

“Nimeni, niciodată, nu a crezut că va exista vreodată un om atât de obraznic în România încât să spună <<Mai am doi ani de mandat şi mă joc cu voi, că v-am băgat dracu’ în casă şi acum mai staţi cu dracu’ în casă încă doi ani şi face ce vrea cu voi>>. Să nu creadă el, sau domnia sa, vreodată că o să ţină o ţară şi un popor în loc, niciodată”, a conchis George Becali.

Precum Sf. Ioan Botezătorul

Becali și-a început discursul prin a preciza că a votat “pentru Antonescu şi Ponta” deoarece sunt oamenii politici cu cea mai mare putere şi a estimat că vremea urâtă va aduce USL la 80%.

Becali a votat într-o secţie din Liceul Eugen Lovinescu, în Sectorul 6, în colegiul în care candidează.

“Am votat Antonescu şi Ponta, pentru că pe ceilalţi din USL o să vedem, dar eu am votat pentru că am mare încredere în aceşti doi oameni. Nu a avut nimeni în Ţara românească atât de mare ca aceşti doi oameni dată şi de partidele lor, ca autoritate, şi de votul popular”, a spus Becali, după ce şi-a exercitat votul.

El a ţinut să-i transmită lui Victor Ponta că “patru ani trec repede şi are o mare povară ca să se ţină de cuvânt”.

“Dacă nu se vor ţine de cuvânt (cei din USL, n.r.) eu atunci voi fi primul duşman (…) Nu am să-mi vând sufletul, nu am să mă duc în Iad pentru că trebuie să mint că aşa cere partidul, sau aliaţii mei politicieni. Nu, voi spune tot timpul adevărul, iar când nu va fi dreptate, atunci eu voi ţipa că nu e dreptate, exact ca Sf. Ioan Botezătorul”, a mai afirmat europarlamentarul.

R.D.