17.1 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 11:06

Becali află pe 11 februarie sentinţa în dosarul în care este acuzat de sechestrare

spot_img

Becali află pe 11 februarie sentinţa în dosarul în care e acuzat de sechestrare

Judecătorii instanţei supreme au finalizat, luni seară, judecarea recursului formulat de procurori în dosarul în care parlamentarul liberal Gigi Becali este acuzat de sechestrarea hoţilor care i-au furat maşina. Magistraţii au stabilit ca verdictul definitiv în acest caz să fie dat pe 11 februarie.

Luni, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut recursul formulat de Parchet împotriva deciziei unui complet de trei judecători de la aceeaşi instanţă, prin care inculpaţii din dosarul sechestrării, între care şi Gigi Becali, au fost achitaţi. Avocaţii au cerut respingerea recursului şi menţinerea deciziei de achitare. Astfel, avocatul lui Gigi Becali a arătat că, în raport de modul în care a procedat clientul său la barul din Pipera, acesta nu poate fi condamnat pentru sechestrarea celor care îi furaseră limuzina.

În schimb, procurorul de şedinţă a susţinut că inculpaţii din dosarul sechestrării celor care au furat limuzina lui George Becali trebuie condamnaţi la pedepse de peste 11 ani de închisoare şi că prima instanţă a greşit atunci când a achitat toţi inculpaţii.

R.D.