2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 5:46
No menu items!

BEC a respins candidaturile la europarlamentare ale PRM, PER, Noua Republică. Lista partidelor acceptate la alegeri

spot_img

urna vot_europarlamentare

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, miercuri, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare în numele PRM – atât pe cele depuse de Corneliu Vadim Tudor, cât şi pe cele depuse de Gheorghe Funar -, a anunţat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral, Marian Muhuleţ.

Muhuleț a precizat că lista de candidaţi depusă de Corneliu Vadim Tudor în numele PRM a fost respinsă după ce a fost analizată pe fond, în timp ce lista de candidaţi depusă de Gheorghe Funar a fost respinsă pentru că acesta nu avea calitatea pentru depunerea de candidaturi în numele PRM.

De asemenea, au fost respinse candidaturile depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Român şi Noua Republică, Partidul Alianţa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale.

Totodată, în şedinţa BEC a fost respinsă candidatura independentă a lui Mircea Diaconu.

BEC a admis, miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PP-DD, Forţa Civică şi PNŢCD a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Muhuleţ a adăugat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi. Acesta a precizat că una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, deciziile anunțate miercuri vor fi motivate și publicate pe site-ul Biroului Electoral Central, putând – potrivit articolului 20 din Legea 33/2007 (cu modificările și completările ulterioare) – să fie contestate la Tribunalul Municipiului București (TMB). Judecătorii TMB ar urma să se pronunțe în două zile de la înregistrarea contestațiilor, deciziile tribunalului putând fi atacate la Curtea de Apel București, în termen de 24 de ore de la pronunțare. Curtea de Apel București ar urma să pronunțe decizii definitive în termen de două zile de la înregistrarea apelurilor.

Daniela Marinescu