17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 13:20
No menu items!

Bebeluşul de la Bacău nu are sindromul hemolitic-urenic

spot_img

Bebeluşul de un an şi o lună, transferat de la Bacău la ŢIaşi din cauza unei boli diaretice acute, nu are sindromul hemolitic-urenic.

Fetiţa de numai un an şi o lună a fost internată în cursul zilei de vineri cu suspiciunea acestui sindrom, după două săptămâni de boala diareică acută. Bebeluşul fusese tratat acasă şi a fost adus de părinţi într-o stare destul de gravă şi transferat la Iaşi, unde i s-au făcut analize amănunţite.

Dr. Mihaela Bălgrădean de la Spitalul „Marie Curie” a precizat că s-a ridicat suspiciunea sindromului hemolitic-uremic, această boală nefiind confirmată. „Copilul are anemie și trombocitopenie, însă nu are insuficiență renală acută, deci are diureză prezentă corespunzătoare vârstei lui și mai ales nu are semne de retenție azotată. Infirmându-se insuficiența renală acută nu ne aflăm în conjunctura clinică și biologică a sindromului hemolitic-uremic. El se află la Spitalul universitar clinic de urgență pentru copii „Sfânta Maria” din Iași, pe Secția de nefrologie, și colegii de acolo stabilizează boala ca atare. Este desigur o infecție, însă nu este vorba despre acest sindrom. Au mai exclus dintre cauzele bolii și o infecție cu rotavirus, pentru că coproculturile au fost negative și pentru această boală”, a explicat medicul.

Între timp, doi dintre copiii internați la Spitalul „Marie Curie” cu sindrom hemolitic-uremic au fost transferați de la Terapie Intensivă în Secția de nefrologie, ei fiind stabilizați din punct de vedere hemodinamic și urmând să continue tratamentul strict al insuficienței renale acute, împreună cu ceilalți. În prezent, în Secția de nefrologie sunt 6 copii, dintre care trei dializați peritoneal.

S. Marinescu