Bebeluș născut cu malformații grave în București, deși medicii au urmărit sarcina

După surorile siameze născute la Constanța și după povestea gravidei care a aflat abia spre finalul sarcinii că pruncul ei are probleme, un alt caz șocant iese la iveală în Capitală.

La Maternitatea Giulești, un copil s-a născut cu malformații grave: îi lipsește un ochi, are anomalii la nas și urechi, dar și la inimă. Părinții îl acuză acum pe ginecologul care a urmărit sarcina că nu a observat la timp aceste probleme și, timp de nouă luni, le-a dat asigurări că totul decurge normal.

În replică, reprezentanții maternității susțin că gravida a urmat, în primul trimestru de sarcină, un tratament care poate da malformații, iar în evidența lor a intrat din al doilea trimestru, relatează sirileprotv.ro.

Colegiul Medicilor din București s-a autosesizat în acest caz și a cerut Maternității Giulești o copie a dosarului medical al femeii, pentru a vedea dacă au fost respectate procedurile.

Pe de altă parte, reprezentanții maternității au transmis că rata de detecție a malformațiilor fetale, la nivel mondial, în centrele specializate, este de 74% pentru anomaliile majore, respectiv 46% pentru cele minore. Procentele diferă pentru sistemul nervos central, coloana verebrala, dar și pentru anomaliile de cord, unde rata de detecție este sub 40%.

R.D.

NICIUN COMENTARIU