4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:51
No menu items!

Bebeluș născut cu anticorpi pentru Covid-19, de o mamă infectată

spot_img

O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului, oferind un nou indiciu dacă infecția poate fi transferată de la mamă la copil, relatează Reuters.

Bebelușul s-a născut luna aceasta fără COVID-19, dar cu anticorpii virali, a relatat duminică ziarul Straits Times, citând mama.

„Medicul meu suspectează că i-am transferat anticorpii COVID-19 la el în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan ziarului.

Ng-Chan avusese o firma ușoară de boală și a fost externată din spital după două săptămâni și jumătate, a spus Straits Times.

Ng-Chan și Spitalul Național Universitar (NUH), unde a născut, nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu se știe încă dacă o femeie însărcinată cu COVID-19 poate transmite virusul la făt sau bebeluș în timpul sarcinii sau al nașterii.

Până în prezent, virusul activ nu a fost găsit în probe de lichid din jurul copilului în uter sau în laptele matern.

Medicii din China au raportat detectarea și scăderea în timp a anticorpilor COVID-19 la copiii născuți de femei cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista Emerging Infectious Diseases.

Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuți este rară, au raportat medicii de la New York-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center în octombrie în JAMA Pediatrics.

Sursa: Reuters

Editor: M.C.