-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:32
No menu items!

BCR disponibilizează 1500 de oameni începând din februarie

spot_img

BCR disponibilizează 1500 de oameni începând din februarie

Banca Comercială Română şi-a anunţat angajaţii că vor fi efectuate disponibilizări collective, conducerea transmițând notificările pentru primele două etape ale procesului, când vor fi disponibilizaţi 1.500 de oameni din unitățile bancare, care în urma auditului intern s-au dovedit a avea performanţe slabe.

În prima etapă a concedierilor, care va începe din 22 februarie vor fi disponibilizați 227 de oameni din cele 64 de unităţi bancare vizate.Din aceste 227 de posturi, 64 sunt de directori executivi, 89 de consilieri de retail, 73 de consilieri pentru unităţile de zonă rapidă şi un consilier client micro.

Persoanele concediate vor beneficia de salarii compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Salariații se tem că managementul BCR a dispus începerea disponibilizările pe 22 februarie deoarece la începutul lunii decembrie intenționează  să modifice contractul colectiv de muncă astfel încât salariaţii disponibilizaţi să nu mai primească compensaţii în funcţie de vechimea pe care o au în bancă, ci să se primească doar două salarii compensatorii.

A doua etapă de concedieri colective vizează 220 de angajaţi, de data această dintre managementul de retail. Aşadar, vor fi disponibilizaţi opt directori regionali, 44 de directori judeţeni, 11 manageri ai unităţilor de grup, 55 de postru de manager de vânzări, 26 de coordonatori judeţeni, opt posturi de asistenţi ai directorilor judeţeni şi 48 de asistenţi de retail.

În cadrul aceluiași proces de restructurare se are în vederea crearea a 186 de posturi, în mare parte de directori şi coordonatori. Salariaţii disponibilizați au posibitatea de a  ocupa aceste posturi doar dacă au competenţele necesare. Această nouă etapă de concedieri este stabilită să înceapă din 7 martie.

C.I.