17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:01
No menu items!

BCR acordă IMM-urilor credite de 526 de milioane de lei cu garanţia statului

spot_img

bcr

Banca Comercială Română (BCR) acordă întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maximum 5 milioane de lei în cadrul “Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii” – Program OUG 92/2013.

BCR are la dispoziţie garanţii de 263 de milioane de lei în cadrul Programului OUG 92/2013 în baza cărora poate acorda credite de până la 526 de milioane de lei.

Statul, prin Ministerul Finantelor Publice – FNGCIMM, garantează până la 50% din valoarea finanţării, mai puţin dobânzile şi comisioanele, prima de garantare ridicându-se la nivelul de 1,99%/an din valoarea garanţiei.

Creditele vor fi acordate la o dobândă de ROBOR la 3 luni plus o marjă de maximum 2,50% pe an, la care se adaugă un comision de acordare de maximum 0,7% pe an. Perioada de creditare este de maximum 24 de luni cu posibilitate prelungirii o singură dată pe o perioadă de maximum 12 luni, fără a depăşi perioada de valabilitate a Programului.

Fondul Național de Garantare anunța pe 7 aprilie că a acordat primele garanții în cadrul programului prin Banca Italo-Romena și Banca Românească.

Finanțatorii care acordă finanțări în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa Sanpaolo Bank, Alpha Bank, Banca Comercială Romană, Unicredit Țiriac Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviară, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank, Nexte Bank, Banca Română de Credite și Investiții.

C.C.