0.2 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 7:22
No menu items!

BCR a eliminat unul dintre comisioanele pe tranzacțiile în valută

spot_img

O bancă din România dă, în sfârșit, tonul reducerii dobânzilor la credite. Însă le scade și la depozite

Banca Comercială Română (BCR) a eliminat, recent, comisionul OUR garantat care se aplică pentru operaţiunile de plăţi indiferent de valută, iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în bănci din cadrul Erste Bank Group.

Comisionul OUR este modalitatea de comisionare aferentă tranzacţiilor în valută potrivit căreia comisioanele tuturor băncilor de pe traseul plăţii sunt suportate de către ordonator. Comisionul OUR garantat exclude posibilitatea decontării ulterioare a eventualelor comisioane. Comisionul plăţii este acum suportat de ordonator o singură dată, la efectuarea plăţii.

Eliminarea comisionului OUR garantat se aplică pentru operaţiunile de plăţi iniţiate către beneficiari ce deţin conturi în urmatoarele bănci:

Tara Banca
Austria Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen
Austria Erste Group Bank AG
Cehia Česká spořitelna
Croatia Erste Bank Croatia
Ungaria Erste Bank Hungary
Moldova BANCA COMERCIALĂ ROMĂNĂ CHIŞINĂU
România Banca Comercială Română
Serbia Erste Bank Serbia
Slovacia Slovenská sporiteľňa

”Această iniţiativă vine în sprijinul clienţilor persoane fizice, persoane fizice autorizare şi persoane juridice care efectuează plăţi către bănci din cadrul Erste Bank Group. Sunt încurajate astfel plăţile în valută în cadrul Erste Bank Group, proiect initiat în Februarie 2013 o dată cu lansarea serviciului FIT Payments 2.0. (Fast Intragroup Transfers)”, a transmis banca.

BCR oferă produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri, 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 563 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

Clienţii BCR au la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.200 de bancomate şi POS – 13.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

C.C.