10.3 C
București
miercuri, 14 aprilie 2021 - 5:54

Baza militară din Kandahar, atacată cu rachete în timpul vizitei lui Victor Ponta, Gabriel Oprea și Mircea Dușa

Afganistan24

 

Baza militară din Kandahar a fost atacată cu rachete, duminică, în timp ce premierul Victor Ponta și miniștrii Gabriel Oprea și Mircea Dușa participau la ceremoniile de retragere a trupelor românești din Afganistan. Toţi civilii au fost evacuaţi şi adăpostiţi în buncăre. 

Militarii au declanşat alarma de raid aerian cu rachete, moment în care cei trei oficiali români au fost adăpostiţi rapid într-un buncăr, alături de alți civili, printre care și jurnaliști.

După aproximativ 20 de minute, alarma a fost oprită, potrivit Antena 3, care îl are, ca trimis special, pe jurnalistul Adrian Ursu. Premierul, vicepremierul și ministrul apărării au fost scoși din buncăr urmând să reia ceremonia de retragere a militarilor români.

La scurt timp după ce a ajuns în Afganistan şi înainte de a începe ceremonia de retragere a trupelor, Victor Ponta a fost instruit preventiv, de către militari asupra procedurilor de adăpostire în caz de urgenţă.

Dincolo de acest mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului, faptul ca am fost la momentul oficial al retragerii militarilor noștri este un lucru extraordinar de bun. Pentru a mine a fost o mare onoare și mândrie să fiu a doua oară aici

Victor Ponta
prim-ministru

Andrei Tudor