-1.9 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 22:31
No menu items!

Bavaria, pe locul 5 în clasamentul partenerilor comerciali. Care sunt domeniile de cooperare cu potențial

spot_img

În relația cu Bavaria, România a înregistrat excedent comercial

 bayern

Landul Bavaria este pe locul 5 într-un clasament al partenerilor comerciali ai României, cu un volum al schimburilor comerciale de 4,4 miliarde de euro în 2014, potrivit unei statistici a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane – AHK România.

”Interesul firmelor bavareze pentru noi investiții în România a crescut în 2014 față de anul precedent, Bavaria fiind cel mai activ land federal în România”, potrivit unui comunicat al AHK.

În 2014, importurile bavareze din România au însumat 2,6 mld. €, cu 28,5% mai mult decât în 2013, iar exporturile Bavariei către România au fost de 1,8 mld. €, în creștere anuală cu 9,7%.

Din punctul de vedere al Bavariei, România se află pe locul 19 în clasamentul principalilor parteneri comerciali ai landului.

Exporturile totale ale României către Germania au depășit 10 miliarde de euro în 2014, însă au fost de peste două ori mai mici decât cele ale Ungariei.

”Vedem și pe viitor un important potențial pentru creșterea relațiilor economice bilaterale și asta nu doar în domeniile deja consacrate precum industria prelucrătoare, în special cea de componente auto, ci și în domeniul Green-Tech, IT&C, comerț și logistică, dar și servicii”, a afirmat Sebastian Metz, directorul general al AHK România și reprezentant al landului Bavaria la București.

Cel mai representative companii bavareze prezente pe piața din România sunt Schaeffler, Dräxlmaier, BMW, Infineon și Max Bögl.