vineri, 30 octombrie 2020 - 12:43

Bavareză de zmeură

Sondaj IMAS: Creștere semnificativă pentru USR-PLUS, scădere pentru PNL. Și PSD este în urcare

Alianța USR Plus înregistrează o creștere de 3 puncte procentuale în sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în octombrie. 20,4% ar fi scorul Alianței...

Cristoiu: Patriarhul Daniel – o nouă victimă a tandemului SRI-CNSAS

Jurnalistul Ion Cristoiu avertizează, pe cristoiublog.ro, că personalităţile incomode pentru regimul Iohannis sunt pedepsite cu ajutorul CNSAS, o nouă armă politică, folosită făţiş, cu...

Efect de bumerang. Mesajul lui Iohannis la 5 ani de Colectiv a stârnit furia fanilor pe Facebook

Pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis a fost luată cu asalt de urmăritori după ce a fost postat un mesaj pentru comemorarea victimelor...

Cifrele pandemiei. Măsurile anti-Covid au făcut mai multe victime decât virusul

Concentrarea resurselor financiare și medicale aproape exclusiv pentru combaterea pandemiei de Coronavirus, dar și panica indusă de retorica guvernamentală și de mass-media care a...

Cu un gust rafinat şi delicat, zmeura este o sursă puternică de vitamine, minerale şi antioxidanţi, cu reale beneficii pentru întregul organism. De aceea, în această săptămână, vă recomandăm un desert plin de sănătate, care poate înlocui cu succes chiar și micul dejun.

image010

Ingrediente:

  • 400 gr zmeură,
  • 300 gr smântână lichidă,
  • 150 gr zahăr,
  • 2 plicuri gelatină,
  • 30 ml lapte.

 Mod de preparare:

Zmeura se spală și se lasă la scurs.

bavareza_zmeura

Cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, zmeura se pasează și se amestecă cu zahărul.

bavareza_zmeura1

Se dă în clocot, la foc mic, pentru 10 minute. Între timp, se înmoaie 1 plic de gelatină în 50 de mililitri de apă. După ce s-a hidratat, se adaugă peste sosul de zmeură, fierbinte, nu clocotit. Se amestecă bine și se lasă la rece.

Smântâna  lichidă se bate spumă cu mixerul. Al doilea plic de gelatină se înmoaie în 50 de mililitri de apă, iar după ce se hidratează se amestecă cu laptele fierbinte, nu clocotit. Se lasă să se răcească și se adaugă peste frișcă. Sosul de zmeură format, se amestecă cu frișca lichidă.

bavareza_zmeura2

Crema formată se toarnă într-o formă tapetată cu folie alimentară și se dă la rece pentru cel puțin 3 ore. Înainte de a se servi, se înmoaie forma în apă caldă și se răstoarnă pe un platou.

bavareza_zmeura3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

 

Ce ar putea fi de fapt COVID? Scenariu sumbru al medicilor, după ce un ieșean s-a infectat de trei ori

Un ieșean s-a infectat cu Covid-19 a treia oară, iar medicii încep să ia în calcul un scenariu care dă fiori: noul coronavirus ar...

Parisul, paralizat de mii de parizieni care au ieșit din oraș cu mașinile, de frica lockdown. VIDEO

Capitala Franței a fost paralizată joi noaptea de sute de mașini cu care parizienii au ieșit din oraș pentru a nu fi prinși de...

Franța și Germania au intrat în blocaj pentru o lună. Parlamentul spaniol a aprobat urgența sanitară pentru șase luni

Noile măsuri sunt cele mai dure din primăvară și urmează restricțiilor din Spania și Italia, menite să reducă răspândirea virusului și să ușureze tensiunea...

Lider PNL din Timișoara: Am obosit de Iohannis. Urăsc trădătorii

Fostul consilier personal al ex-primarului Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe Facebook un mesaj acid la adrea partidului și al lui Klaus Iohannis.  Directorul Pieţe...

Mihai Tudose prevestește dezastrul: „După alegeri vor închide tot”

Fostul premier Mihai Tudose susține că liberalii nu vor lua nicio măsură înaintea alegerilor, dar forțează organizarea acestora în 6 decembrie pentru ca apoi...