19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:38
No menu items!

VIDEO. Bătrâni sechestrați, agresați și șantajați pentru bani, de angajații unor cămine private din Capitală

spot_img

Patru angajați ai unor cămine private de bătrâni, aflate pe Calea Giulești din Capitală, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce au fost acuzați că au agresat persoanele internate în aceste centre și le-au forțat să le dea bani. Opt vârstnici maltratați au fost salvați.

„La data de 27 martie a.c., Secţia 20 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenţiei s-a prezentat o persoană vârstnică, însoţită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei. Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au prins în flagrant două persoane, un bărbat şi o femeie, care ar fi determinat persoana vătămată să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale, în conturile societăţii la care bănuiţii erau angajaţi. Femeia şi bărbatul au fost conduşi la sediul subunităţii de poliţie pentru audieri”, a transmis Poliţia Capitalei.

Ulterior, s-a constatat că în perioada septembrie 2021- iulie 2022, 6 femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, în calitate de angajaţi la două cămine private de bătrâni, din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre, ar fi agresat 10 vârstnici, apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal şi i-ar fi santajat în vederea obţinerii unor bunuri patrimoniale, mai indică sursa citată.

Astfel, la data de 14 iulie au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară şi 7 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind depistate şi conduse la audieri. Pe parcursul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă.

„În baza probatoriului administrat, trei femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, au fost reţinute. De asemenea, şi bărbatul de 40 de ani a fost reţinut. Ulterior, au fost prezentaţi instanţei de judecată, dispunându-se faţă de aceştia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către Secţia 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii a 17 infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracţiuni de purtare abuzivă, 5 infracţiuni de  şantaj, o  tentativă la infracţiunea de  înşelăciune în formă continuată,  o infracţiune de  tâlhărie,  fals intelectual şi uz de fals”, mai arată sursa menţionată.

                                                                                                                 Adina Silav