25.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 17:40
No menu items!

A murit femeia arsă în explozia de la spitalul din Ploiești, provocată de un muncitor care ar fi folosit un flex

spot_img

Pacienta care a fost rănită în urma exploziei produse într-un salon al Secţiei Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a decedat.

„Pacienta care a suferit arsuri în urma exploziei din Spitalul de boli Infecţioase Ploieşti – Movila a decedat. Urmează să depunem plângere penală pentru ucidere din culpă. Familia suspicionează şi un malpraxis medical având în vedere că femeia a intrat în spital pe propriile picioare, iar apoi a ajuns să fie intubată”, a transmis, marţi, avocatul familiei, Adrian Cuculis.

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, lunea trecută, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, o pacientă suferind arsuri grave.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, explozia s-a produs într-un salon, iar o pacientă de aproximativ 80 de ani a suferit arsuri.

„Victima era în comă în momentul producerii deflagraţiei, dependentă de oxigen. Prezintă arsuri pe 16% din suprafaţa corporală şi la nivelul căilor aeriene, va fi intubată şi transportată la UPU Ploieşti”, preciza, la acea dată, sursa citată.

Explozia ar fi fost provocată de o scânteie de la un muncitor care folosea flexul în salon.

                                                                                                       Adina Bucur Silav