Batoane de ciocolată cu caramel

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

batoane_ciocolata

Ingrediente:

  • 100 gr biscuiți,
  • 200 gr caramele,
  • 3 linguri smântână lichidă,
  • 65 gr unt,
  • 150 gr ciocolată neagră.

Mod de preparare:

Biscuiții se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu ajutorul unei mașini de tocat și se amestecă cu untul topit. Se trece apoi în formă și se presează cu o linguriță sau presă, ușor, astfel încât să nu rămână spațiu gol și se dă la rece pentru 20 minute.

batoane_ciocolata1

Între timp, caramelele se topesc la bain-marie cu 2 linguri smântână lichidă. Se amestecă bine, până se transformă într-un sirop. Nu se ține mai mult de 10 minute la bain-marie, deoarece caramelul se va întări prea tare.

Scoatem blatul de biscuite de la frigider și se toarnă peste amestecul de caramel.

batoane_ciocolata2

Se întinde bine, pe toată suprafața, apoi se dă la rece pentru 2 ore.

Când caramelul s-a întărit peste biscuite, se scoate de la frigider și se taie în batoane.

batoane_ciocolata2

Ciocolata se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu un cuțit și se topește la bain-marie, se amestecă cu o lingură de smântână lichidă și se toarnă peste batoanele de caramel.

batoane_ciocolata3

Se dă la rece, până se întărește ciocolata peste batoane.

Un desert rapid și ușor de pregătit…

batoane_ciocolata4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

NICIUN COMENTARIU