4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 1:45
No menu items!

Bate vânt de remaniere la Victoriei în Palat. Ponta discută despre înlocuirea lui Relu Fenechiu. UPDATE

spot_img

UPDATE 13:15

Prim-ministrul Victor Ponta a avut o discuție tete-a-tete cu Relu Fenechiu, dar acesta nu a fost de acord să-și dea demisia din funcția de ministru al transporturilor.

USL este în fierbere din cauza unor tensiuni cu iz de remaniere guvernamentală. Potrivit unor surse liberale, situația are la bază solicitarea fermă a președintelui Traian Băsescu de a se renunța la miniștrii penali.

Liderii USL au avut discuții intense pe această temă, iar, marți, Crin Antonescu urmează a se întâlni într-o ședință cu liberalii ce dețin portofolii în Guvernul Ponta. De altfel, și prim-ministrul va avea o întâlnire cu miniștrii pentru a lămuri această problemă.

Potrivit surselor citate, ideea este de a găsi o formulă pentru a respecta ceea ce a cerut Traian Băsescu, dar și Comisia Europeană, în ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare și Verificare – îndepărtarea din Guvern a miniștrilor care au dosare penale deschise pe numele lor.

Astfel, potrivit surselor noastre, Victor Ponta intenționează să-l remanieze pe ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, iar liberalii să-l numească în locul său pe ministrul de interne, Radu Stroe, al cărui portofoliu ar putea fi preluat din nou de Mircea Dușa, iar Ministerul Apărării să fie condus de Corneliu Dobrițoiu.

Nu se știe încă dacă aceasta va fi formula finală, cert este că discuțiile sunt în toi.