19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 7:11
No menu items!

Băsescu s-a ales cu microfonul tăiat în PE, după ce a început să citească o listă a liderilor europeni „vânduți lui Putin”

spot_img

Traian Băsescu a acuzat în discursul său de miercuri din Parlamentul European o serie de foști înalți demnitari europeni, spunând că s-au pus în slujba lui Putin. Fostul președinte nu a apucat însă să-și termine discursul, pentru că șeful de ședință i-a tăiat microfonul sub pretextul depășirii timpului alocat. 

Intervenția lui Băsescu a avut loc în timpul unei dezbateri despre influența Rusiei în blocul comunitar. Printre nominalizările de pe lista lui Băsescu se aflau foști șefi de guvern din Germania, Italia și Finlanda.

În timp ce vorbea, președintele de ședință, Rainer Wieland (Germania, PPE), i-a tăiat microfonul, pe motiv că i-a expirat timpul alocat. Europarlamentarul român a continuat să vorbească fără microfon. Colegul său a insistat să se oprească:

Traian Băsescu, europarlamentar:”Avem o altă mare problemă, problema consolidării lui Putin de către demnitari ai Uniunii Europene. Și aici o să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful …”(microfonul a fost tăiat)

Șeful de ședință, europarlamentarul Rainer Wieland: Mulțumesc mult, dragă coleg Băsescu. Mulțumesc. Colegul! Colegul! Coleg Traian, păstrați ordinea!

                                                                                                                    Adina Silav