5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 11:13

Băsescu: Ponta, împins pe scări de Dragnea, în înțelegere cu Iohannis. Președintele, vinovat, la fel ca premierul, pentru Colectiv

spot_img

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, la o televiziune de știri, că Victor Ponta a ieșit de pe scena politică, inclusiv din PSD, prin acțiunile lui Liviu Dragnea.

Traian Băsescu este convins că actualul președintel al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, s-a înțeles cu președintele Klaus Iohannis să-l debarce pe Victor Ponta, sperând că, prin trocul cu șeful statului, va scăpa de dosarul penal privind referendumul din 2012, în care încă este judecat, la instanța supremă, în faza de recurs.

Liviu Dragnea nu a propus nimic de la prima rundă de discuții cu Klaus Iohannis, ci de la a doua. Dacă nu ai propus de la prima, nu mai ai nicio șansă la a doua. Eu cred că Dragnea l-a împins pe scări pe Ponta, în înțelegere cu Klaus Iohannis. Dragnea a sperat că-și va obține libertatea, dar se înșală. Eu spun că Dragnea a avut o înțelegere să scape de Ponta, iar, dacă nu era Colectiv, era altceva”, a spus Traian Băsescu.

A fost foarte artificială demisia. Care a fost responsabilitatea prim-ministrului în tragedia de la Colectiv? A fost egală cu a președintelui, premierul nu avea responsabilități directe. Și premierul, și președintele răspund, e vorba despre siguranța cetățenilor. Unde e vina lui Ponta, trebuia să controleze el Colectivul? D-asta spun că Dragnea îl împingea la vale

Traian Băsescu

Fostul președinte a reiterat ideea că numele lui Dacian Cioloș era știut dinainte de consultările cu partidele. „Faptul că nu s-a dus cu un nume de premier la Iohannis, înseamnă că jocurile erau făcute, numele lui Cioloș se știa. Dragnea și-a negociat partidul”, a spus Băsescu.

Valeriu Motoc