11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:10

Băsescu, despre scandalul „Black Cube”: „Mi-aduc aminte de Bica la Paris

spot_img

Traian Băsescu a declarat, joi seară, că, în urmă cu două luni, a fost ţinta unui atac informatic, dar documentele din calculatorul său erau nesecrete.

„Mie acum vreo două luni mi s-a intrat în calculator. Am informat STS, au venit, s-a recuperat ce se putea recupera, în rest zeci de mii de fişiere distruse, poate şi sustrase. Se pare că în calculatorul tatălui doamnei Kovesi s-a intrat în luna martie. Aveam documente nesecrete în calculator, de exemplu rapoartele administraţiei prezidenţiale care oricum sunt publice şi care aveau semnificaţia lor pentru mine”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

În ce privește scandalul legat de spionajul desfășurat de comapnia israeliană Black Cube față de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi Traian Băsescu spus că singura sa amintire elgată de acest lucru este „Bica la Paris”. „Nu ştiu cine a fost, dacă a fost tot Black Cube, dar s-a mai întâmplat să avem procurori filaţi. Ca persoană publică e clar că trebuie să te aştepţi. M-a plâns cineva pe mine când ziariştii erau buluc pe maică-mea şi taică-meu era pe patul de moarte? M-am plâns vreodată că presa era buluc pe fetele mele? Asta e viaţa unei persoane publice. Pe urmele Alinei Bica a fost o companie privată, nu paparazzii. Nu neapărat Black Cube, dar o companie privată”, a spus Băsescu.

Andrei Tudor