30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:14
No menu items!

Băsescu, despre numirea unui om din „echipa sa” la Curtea Constituțională

spot_img

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că numirea Liviei Stanciu ca judecător la Curtea Constituțională este un semn de mulțumire din partea presedintelui Iohannis pentru două servicii pe care aceasta i le-ar fi făcut șefului statului.

În opinia lui Traian Băsescu, Livia Stanciu „a fost numită în primul rând pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Unu – nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influență, iaca un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constatat de judecători este trimis la rejudecare la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeș?”, a spus Traian Băsescu, la România Tv.

Băsescu admite că ar fi existat și negocieri, dar „pur și simplu este mulțumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori”. „O dată putea să nu mai fie președinte dacă se judeca la timp sesizarea ANI. (…) Această chestiune care s-a întâmplat cel puțin din cunoștința mea doar pentru două persoane — rejudecarea unei hotărâri definitive, în cazul Rarinca și în cazul casei lui Iohannis. În mod cert e un semn de mulțumire pentru bunăvoință”, a comentat Băsescu.

Acesta a mai spus că numirea lui Stanciu este o greșeală, dar că nu o acuză pe aceasta de lipsă de profesionalism. De altfel, fostul președinte spunea, anul trecut, că a avut o echipă în care a crezut, iar din aceasta făcea parte și Livia Stanciu. „Pentru mine doamna Bica, Georgescu de la ANI, Elena Udrea, alături de Kovesi, Stanciu, Coldea, au fost din echipa mea, în care eu am crezut și cu care am transformat instituții”, a spus Băsescu.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României pentru un mandat de 9 ani.

Valeriu Motoc