23.7 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 12:11
No menu items!

Baroul Galaţi: Avocaţii stagiari protestează pentru că nu şi-au mai primit banii din luna ianuarie

spot_img
Baroul Galaţi: Avocaţii stagiari protestează pentru că nu şi-au mai primit banii din luna ianuarie
foto: adevarul.ro

Avocaţii stagiari din Baroul Galați au anunţat că nu vor mai intra, începând de miercuri, în sălile de judecată, timp de o oră, în fiecare zi, perioadă în care vor sta în faţa Palatului Justiţiei, fiind nemulțumiți de faptul că nu şi-au mai primit banii pentru oficiile făcute din luna ianuarie.

“Consiliul Baroului, întrunit în şedinţa din 23 aprilie 2013, a hotărât ca zilnic, începând cu 24 aprilie, între orele 9.30 – 10.30, să suspende exercitarea profesiei de avocat la toate instanţele din Galaţi, până la plata integrală a sumelor datorate Baroului Galaţi”, se arată în comunicatul baroului.

Potrivit decanului Baroului Galaţi, avocatul Ion Popa, suma care li se datorează celor 125 de colegi ai săi este de 270.000 de lei şi se află deja în conturile Curţii de Apel.

“Serviciul Contabilitate ne-a comunicat că ar urma să-i primim undeva pe 30 aprilie”, a declarat decanul.

Acesta a mai precizat că avocaţii care aşteaptă banii din oficii îi vor primi după Paşti, lucru care a stârnit nemulţumiri.

În comunicat se mai arată că avocaţii au primit o adresă din partea Ministerului Justiţiei prin care au fost înştiinţaţi că banii care li se datorează au fost trimişi în conturile Curţii de Apel Galaţi.

Deasemenea, comunicatul mai precizează că, în mod inexplicabil, Curtea de Apel refuză să le vireze banii avocaţilor gălăţeni, în condiţiile în care colegii din Vrancea şi Brăila împart deja banii din oficii.

Lucian Mera