-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 7:37
No menu items!

“Baronul puilor”, Florin Popescu, scapă momentan de arest. Deputatul a demisionat din PMP UPDATE

spot_img

Florin_Popescu_SZ

  • UPDATE

Deputatul Florin Popescu a anunțat marți la Palatul Parlamentului că și-a dat demisia din Partidul Mișcarea Populară (PMP).

Astăzi am venit în fața Parlamentului pentru a susține că nu sunt un pericol public. Din păcate, nu a fost cvorum în Parlament, astfel încât decizia se va amâna pentru o ședință viitoare. Voi sta la dispoziția Parlamentului și justiției de câte ori îmi vor solicita și nu fug nici de Parlament și voi merge la DNA să dau declarații, să văd în continuare. Nu voi împiedica bunul mers al dosarelor. Mi-am dat demisia din PMP. Nu împiedic justiția. Ancheta merge în continuare.

Florin Popescu

deputat

Camera Deputaților a amânat, marți, votul privind cererea de încuviințare a arestării deputatului Florin Popescu, din lipsă de cvorum.

Şedinţa a debutat, conform programului, la ora 12.30, dar a fost suspendată imediat de către preşedintele de şedinţă, Viorel Hrebenciuc, care a constatat lipsa cvorumului. Hrebenciuc a cerut un vot de test şi a constatat că în plen sunt prezenţi doar 138 de deputaţi care au introdus cartela pentru vot. “E lipsă de cvorum“, a spus Hrebenciuc, apoi a suspendat şedinţa.

Anterior, Camera Deputaţilor a fost reunită în plen, în şedinţa de dimineaţă, unde au fost dezbateri generale pe diferite proiecte înscrise pe ordinea de zi și a existat cvorum.

În cadrul acestor dezbateri, grupurile PDL, PNL şi PPDD au anunţat, prin reprezentanţii lor, că vor vota în favoarea cererii de arestare preventivă. Și PMP a anunțat că va vota pentru ridicarea imunității lui Florin Popescu.

Deputatul Florin Popescu, fost membru PDL, apoi afiliat la PMP, apropiat și susținător al Elenei Udrea, este urmărit penal de procurorii DNA pentru folosirea influenței sau autorității, ca membru în PDL, pentru obținerea de foloase necuvenite. Fapta ar fi fost comisă pe când Popescu era președinte al PDL Dâmbovița.

Potrivit procurorilor, în anul 2012, Florin Popescu i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) 60 sau 70 de tone de pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui alegătorilor în campania electorală din luna iunie 2012. Pentru a ascunde fapta de corupție, omul de afaceri respectiv ar fi livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea. Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite – potrivit anchetatorilor – de Florin Popescu cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.

Deputaţii din Comisia juridică au respins, pe 28 aprilie, cererea în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanşată acţiunea judiciară împotriva lui. Au fost înregistrate 15 voturi “împotrivă”, 7 voturi “pentru” şi o abţinere.

Popescu a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui şi că acuzaţiile se referă la trafic de influenţă, şi nu la luare de mită.

R.D.