12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:33

“Baronul” de Gorj, Nicolae Mischie, internat la Spitalul Colentina

spot_img

Mischie a suferit un accident vascular cerebral

mischie_nicolae

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Gorj Nicolae Mischie este internat la Spitalul Colentina din Capitală, după ce a suferit un accident vascular cerebral, acesta fiind în stare stabilă, sub tratament, a declarat pentru MEDIAFAX managerul unităţii sanitare, Bogdan Andreescu.

Nicolae Mischie a fost adus la Spitalul Colentina joi, fiind preluat cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

În vârstă de 70 de ani, Mischie a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior, el a fost deputat de Gorj.

Mischie a fost încarcerat timp de un an şi două luni, fiind eliberat condiţionat în mai 2014. El avea de executat o pedeapsă de patru ani de închisoare, fiind condamnat în martie 2013, de instanţa supremă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Mischie a fost anchetat şi trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu Jiu, moştenită de la o mătuşă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unităţile din minerit şi energie.