17.6 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 17:15

Barna vrea funcția de președinte al alianței. Când au fost stabilite alegerile în USR PLUS

spot_img

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat că în octombrie va avea loc congresul pentru desemnarea noii conduceri a alianței, iar el va candida pentru funcția de președinte.

“În 2 sau 3 octombrie, în prima sâmbătă din octombrie, o săptămână după liberali”, a spus  Barna, la TVR 1, referitor la data stabilită pentru alegerile în USR PLUS.

Liderul USR PLUS a dezvăluit că a avut o discuție cu celălalt copreședinte al alianței, în cadrul căreia Dacian Cioloș i-a propus ca nici unul dintre ei să nu candideze la presedinția formațiunii.

“Eu am anunțat că pentru mine USR PLUS e un proiect în care mi-am alocat ultimii cinci ani din viață, cu toate resursele și cu toată energia. E un proiect care cred că poată să meargă mai departe și eu cred că ai noștri colegi de partid, din USR și PLUS, trebuie să aibă pe masă toate opțiunile, pentru că acest partid, de câte ori s-a întors la înțelepciunea aceasta a membrilor, a luat cele mai inspirate decizii, care, iată, ne-au adus la guvernare”, a precizat el.

Barna a mentionat că Dacian Cioloș analizează în prezent opțiunea candidaturii.

“Este o decizie pe care o analizeaza. Eu îmi doresc ca ai noștri colegi să aiba toate opțiunile, tocmai pentru ca acela care va fi ales să aiba legitimitatea reală de a duce mai departe USR PLUS”, a precizat Barna.

În ceea ce privește stabilirea candidatului pentru alegerile prezidențiale din 2024, Barna a declarat că o decizie în acest sens urmează să fie luata la nivelul partidului, probabil în anul 2023.