4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:26
No menu items!

Barna și Cioloș insistă pentru alegeri anticipate. „Soluția anticipatelor este cea în care credem”

spot_img

Liderii alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au explicat că soluția pentru criza guvernamentală este un Guvern de tranziție, care va avea drept scop pregătirea alegerilor anticipate. Barna a precizat că în cazul în care trece moțiunea de cenzură, aceasta va fi soluția pe care o vor propune președintelui Klaus Iohannis și a anunțat că un premier al unui Guvern de tranziție va avea sprijinul USR în Parlament.

“Soluţia alegerilor anticipate este cea în care credem”, a afirmat el în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Parlament. ”Pentru a organiza alegeri anticipate este nevoie de un Guvern de tranziție, care să pregătească alegerile anticipate.”, a mai explicat Barna.

”Nu văd cum să stăm să negociem acum cu Pro România, în care sunt mulți deputați părtași la ceea ce a făcut PSD? Cum să negociem cu cei de la ALDE, care au fost părtași la această guvernare cu PSD? Nu văd cum să negociem!”, a spus Dan Barna.

”Un Guvern de tranziție poate pregăti alegerile anticipate. Această soluție trebuie găsită în mandatul actual al președintelui Klaus Iohannis. Domnul președinte a spus că are mai multe soluții și a spus că odată ce va pica Guvernul va chema partidele parlamentare la negocieri.

Nu vedem în acest moment o altă soluție mai coerentă decât anticipatele. Dacă are altcineva o soluție realistă, suntem dispuși să o ascultăm, dar în acest moment noi nu vedem altă soluție rațională decât anticipatele.

Dacă președintele Klaus Iohannis va susține soluția anticipatelor, acel premier va avea sprijinul nostru în Parlament.”, a mai spus Barna.

Valeriu Motoc