14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 20:04

Barna: Protocolul cu PNL pentru alegeri este gata. Orban nu-mi mai răspunde la telefon ca să-l semneze

spot_img

Președintele USR, Dan Barna, a explicat miercuri, într-o discuție informală cu jurnaliștii, că protocolul cu PNL pentru candidaturi comune la București este gata să fie semnat, mai având nevoie doar de acordul din partea liberalilor, dar s-a plâns că Ludovic Orban nu i-a mai răspuns la telefon în ultimele zile.

El a spus că ultima discuție fața în față cu liderul PNL a avut-o săptămâna trecută.

Barna a explicat că Alianța USR PLUS și PNL s-au înțeles, de principiu, să aibă fiecare candidați la primărie în câte trei sectoare: la Sectorul 1 și 2 să fie candidați USR PLUS (membri USR), la Sectoarele 3 și 6 să aibă candidați PNL, mai rămânând de stabilit cine va pune candidat la sectorul 4 și cine la 5. Candidatul Alianței într-unul dintre cele două Sectoare va fi membru PLUS.

Potrivit liderului USR, Alianța nu va renunța la criteriile de integritate în ceea ce privește candidații, și nu va accepta candidatura lui Dan Croitoru, un fost colaborator al lui Marian Vanghelie, din partea PNL la Sectorul 5.

De asemenea, USR PLUS îl dezavuează și pe Dan Cristian Popescu, anunțat ca fiind susținut până acum de PNL pentru primăria Sectorului 2, un personaj la care liberalii nu prea par dispuși să renunțe însă.

Dan Barna a mai spus că zilele acestea, cel târziu până la începutul săptămânii viitoare, ar trebui tranșată discuția cu PNL, subliniind că perioada electorală a început deja pe 20 iulie cu strângerea de semnături pentru candidați și în curând va urma depunerea candidaturilor.