24.2 C
București
joi, 11 august 2022 - 23:09
No menu items!

Barilul a revenit sub 40$, după semnalele date de Iran. Prognozele pe termen mediu

spot_img

Prețul barilului de petrol a scăzut luni cu 2%, după ce Iranul a compromis șansele unei acțiuni coordonate din partea marilor producători de a îngheța producția cu scopul de a readuce prețurile pe creștere. Astfel, se păstrează tendința de suprasaturare a ofertei, ceea ce conduce la scăderea prețurilor.

Indicele Brent a scăzut la $39,69 $, cu 70 de cenți mai puțin decât vineri. Barilul Brent a avut un minim de 27,10$ în ianuarie, potrivit Reuters.

”Petrolul scade pentru că Iranul a trasnmis că se va alătura acțiunii de înghețare a producției, numai după ce va atinge pragul de 4 milioane de barili pe zi”, a declarat Tamas Varga, analist al PVM Oil Associates.

Exporturile Iranului urmează să atingă 2 milioane de barili pe zi în această lună, față de1,75 milioane luna trecută.

De asemenea, banca de investiții Morgan Stanley a avertizat că stagnarea economiei mondiale și cotelemari de producție vor ține prețurile jos.

Analiza Morgan Stanley:

  • Prețurile la petrol sunt scăzute, vorrămâne mici în acest an și vor începe să crească în 2017.
  • Petrolul ieftin nu a adus o creștere a competitivității, așa cum se așteptau mulți.
  • Când prețurile la petrol scad sub costurile de producție, creșterile de venituri pentru consumatori sunt mai mici decât costurile suportate de producători, astfel încât scăderea prețurilor devine un jocdesumă nulă.

V.B.