18.9 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 6:16
No menu items!

Bărbatul care a împuşcat 8 oameni la întâmplare, în Michigan, SUA, era şofer la Uber

spot_img

Bărbatul care a tras asupra a 8 persoane aparent la întâmplare, omorând 6, într-un mic oraş din nordul Statelor Unite, era angajat ca şofer la Uber.

Reprezentanţii companiei de taxi au declarat că bărbatul a fost verificat la angajare, dar nu avea antecedente.

Jason Brian Dalton, de 45 de ani, este acuzat că a omorât şase persoane sâmbătă seara, în trei atacuri armate. Victimele păreau a fi alese „la întâmplare”, a declarat un procuror din Kalamazoo, oraş cu 76.000 de locuitori din statul Michigan. Conform ultimelor informaţii, bărbatul ar fi luat pasageri între atacurile comise.

Primul atac a fost asupra unei femei cu 3 copii, în parcarea unui complex rezidenţial. Femeia a fost grav rănită, iar copiii nu au fost răniţi. Patru ore mai târziu, acelaşi individ a deschis focul asupra parkingului unui concesionar de automobile, omorând doi bărbaţi, dintre care unul de 18 ani. Zece-cincisprezece minute mai târziu, atacatorul a tras asupra unei alte parcări din faţa unui restaurant, omorând patru femei şi rănind grav o adolescentă care se afla cu ele. Bărbatul a fost arestat de poliţie în aceeaşi noapte,  asupra lui găsindu-se un pistol semiautomat.

S.M.