-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:14
No menu items!

Bărbatul care a fugit de la locul accidentului din zona Baicului, din Capitală, a fost arestat

spot_img

Magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului care a fugit, marţi seara, de la locul accidentului produs pe strada Baicului din Capitală, în urma căruia o femeie a murit, o tânără de 18 ani a fost rănită  și mai multe mașini au ars. 

„Accidentul a avut loc între două autoturisme aflate în mişcare. Ulterior, unul dintre acestea a luat foc, iar alte patru maşini staţionate au fost avariate. În urmă impactului a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a altei persoane care a fost transportată la Spitalul Floreasca (ambele din auto incendiat)”, conform Brigăzii de Poliţie a Capitalei.

Din primele informaţii, o femeie nu ar fi acordat prioritate, maşina ei fiind lovită de un alt şofer. În urma impactului, maşina tinerei a luat foc, iar aceasta a decedat. Pasagerul din dreapta, o fată de 18 ani, este în stare foarte gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului.

Bărbatul arestat se afla în maşina care a intrat în autoturismul care a luat foc. Acesta a fugit de la locul accidentului, fiind prins poliţişti după scurt timp şi testat cu aparatul alcooltest, care a arătat că acesta avea 0.28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În total, şase maşini au fost avariate în accident, iar patru dintre acestea au fost cuprinse de incendiu.

Potrivit unor martori, ambulanţa a ajuns la faţa locului după aproape 25 de minute de la producerea accidentului.

În acest context, DSU s-a autosesizat şi verifică dacă intervenţia a avut loc conform procedurilor în vigoare.

„În urma imaginilor distribuite pe reţelele de socializare privind intervenţia echipajelor de urgenţă la un accident rutier, petrecut în cursul serii de 7 noiembrie, zona Baicului, şi soldat cu decesul unei persoane, rănirea altei persoane, precum şi declanşarea unui incendiu care a cuprins şase autovehicule, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă face următoarele precizări: După analiza acestor imagini filmate, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a autosesizat şi, din dispoziţia secretarului de stat, şef DSU, dr. Raed Arafat, a fost solicitată conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în regim de urgenţă, efectuarea unei verificări asupra timpilor de reacţie şi a deciziilor luate de comandantul intervenţiei”, potrivit unui anunţ al DSU, postat pe pagina de Facebook a instituţiei.