8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 15:35
No menu items!

Bărbat sfâșiat de urs în județul Sibiu: “Are craniul găurit”

spot_img

Un bărbat a fost atacat, duminică, de un urs în afara localităţii Arpaşu de Sus, judeţul Sibiu. Pompierii, jandarmii şi poliţiştii au intervenit în zonă cu mai multe echipaje. 

Autoritățile din Sibiu au transmis și un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

“În urmă cu puţin timp s-a transmis un mesaj de avertizare şi informare a cetăţenilor prin sistemul RO-ALERT pe raza localităţii Arpaşu de Sus.  Un cetăţean a fost rănit de un urs în timp ce se afla în zona de câmp a localităţii”, a transmis, duminică, ISU Sibiu.  

Instituţia a intervenit de urgenţă cu un echipaj SMURD cu medic alături de un echipaj SMURD din cadrul Punctului de lucru Victoria (ISU Braşov). De asemenea la faţa locului sunt mobilizate şi echipaje ale Poliției și Jandarmeriei. 

“A fost o partidă de vânătoare, era una din acțiunile noastre. A fost chemat elicopterul SMURD. Ursul l-a sfâșiat, are craniul găurit, are răni grave și pe corp. Avem 5 atacuri în ultimele 3 zile. Facem apel la autorități să intervină. Din cauza ONG-urilor nu se poate face nimic. Este mai importantă viața unui om, decât a unui animal”, a declarat la Antena 3 primarul din Arpașu de Sus, Constantin Văcariu.

Raluca Dan