9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:09
No menu items!

Bărbat, arestat în cazul incendiului de la depozitul din Salonta. Ar fi dat foc intenţionat

spot_img

Un bărbat a fost arestat, fiind bănuit că este autorul incendiului care a devastat săptămâna trecută un depozit de mase plastice din Salonta, județul Bihor. Pompierii au luptat cu flăcările timp de 10 ore, iar fumul toxic a ajuns până în Ungaria.

Bărbatul de 35 de ani a fost reținut sâmbătă și este acuzat de distrugere prin incendiere. Ancheta va stabili exact cum s-a petrecut totul, incendiul provocat de acesta producând pagube care ajung la un milion de euro.

El are antecedente. În 2016, a dat  foc unui grajd în Ungaria și a fost internat pentru o perioadă la Psihiatrie.

Bărbatul a devenit principalul suspect în cazul incendierii depozitului de materiale reciclabile din Salonta, după ce anchetatorii au vizionat camerele de supraveghere montate în oraș. Acestea l-au surprins pe piroman în timp ce cumpăra combustibil de la o benzinărie, apoi se întrepta spre depozit, acolo unde aruncă acest combustibil peste câteva grămezi de gunoaie din fața depozitului.

Toate acestea s-au întâmplat, în noaptea de 8 spre 9 iulie, cu doar 10 minute înainte ca întreaga curte a depozitului să fie cuprinsă de flăcări.

Fumul gros s-a văzut de la zeci de kilometri distanță, iar intervenția pompierilor a fost foarte dificilă.

Focul a cuprins o suprafaţă de aproape 8.000 de metri pătraţi, trei hale şi curtea depozitului, cu aproape 1.300 de tone deşeuri din plastic reciclabil. Fumul toxic, gros şi negru a fost purtat de vânt către Ungaria, Salonta fiind o localitate apropiată de graniţă, la circa 14 kilometri distanţă. Conducerile ISU Bihor şi Arad şi-au informat omologii ungari despre poluarea transfrontalieră.

                                                                                                                   Adina Silav