3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:22
No menu items!

Bănicioiu: Pacienții non-Covid suferă în lipsa tratamentelor. Guvernul dă vina pe medici

spot_img

Fostul ministru al sănătății, Nicolae Bănicioiu, reiterează pledoaria pentru pacienții non-COVID care continuă să sufere din cauza lipsei de tratamentele de care au nevoie în spitale.

Bănicioiu susține că pacienții non-Covid au mari probleme în această perioadă pentru că nu se pot trata în spitalele în care mergeau de obicei. Bănicioiu arată că Executivul a înțeles problema, dar foarte târziu și atunci au dat vina pe medici.

”Nu cred că a trecut o zi de la declararea stării de alertă să nu citesc despre drame ale pacienților non-Covid și în egală măsură despre revolta personalului medical cu privire la barierele generate de reglementari care au pus in pericol viata oamenilor în nevoie urgentă de tratament! Pentru unii, lipsa circuitelor funcționale care să permită gestiunea cazurilor non-Covid a fost fatală! Sigur că și Guvernul, într-un final, a luat la cunoștintă situația dramatică dar, deloc surprinzator, a dat vina pe manageri și doctori…aceasta în timp ce alte state îi premiază pentru curaj și devotament!”, scrie Nicolae Bănicioiu.