3.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 9:06

Bănicioiu: 80-90 de pacienți sunt în stare gravă și critică

spot_img

Ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat, duminică, la Spitalul de Urgență Floreasca că 80-90 dintre răniți, în urma incendiului izbucnit vineri seară la clubul Colectiv, sunt în stare gravă și critică.

„Vă spuneam aseară că sunt 35 de pacienți în continuare în stare critică și pe lângă cei 35 sunt foarte mulți în stare gravă. Din cei 146 de pacienți care au rămas internați și erau internați în cursul zilei de ieri, numărul celor gravi și critici este foarte mare. Adică se apropie de 80-90 de pacienți”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, situația de la Spitalul de Urgență Floreasca „este staționară”. Demnitarul a spus că o singură persoană a rămas neidentificată, unul din pacienții de la Spitalul de Arși. „A mai rămas neidentificat pacientul de la Spitalul de Arși, care este intubat. Neavând acte la el, este destul de greu. Există în continuare suficient sânge, plasmă, tot ceea ce trebuie”, a arătat demnitarul.

El a explicat că există o bancă de piele în România care a fost constituită în urma cu câteva luni. „Era o alarmă relativ falsă apropo de grefele de piele. Există și bancă de piele. Acum câteva luni a fost constituită și aceasta și practic toată lumea are tot ceea ce este necesar”, a mai afirmat ministrul sănătății.

Olimpia Diaconiuc