Bani spălați de Mafia italiană în România. DIICOT a reținut patronii gropii de gunoi Glina

Sergio Pileri, patronul Gropii Glina și administratorul acesteia, Victor Dombrovschi, au fost reținuți, luni, de procurorii DIICOT, concomitent cu mai multe arestări făcute de Poliția italiană la Roma, între membrii Mafiei

dombrovschi

Sergio Pileri este patronul firmei care administrează Groapa de gunoi Glina, de la începutul anilor 2000. El a mai fost acuzat, în urmă cu doi ani, că face parte din grupul liderilor mafioți din Italia, arestați pentru spălare de bani prin intermediul unor firme. Astfel, în 2012, odată cu arestarea principalului lider mafiot italian, Massimo Ciancimino, fiul fostului primar din Palermo, au fost puse sub acuzare alte 8 persoane printre care și administratorii Gropii de gunoi Glina, de lângă București. Procurorii au făcut percheziții în mai multe orașe italiene,  vizând persoane şi companii suspectate de implicare în vânzarea gropii de gunoi Glina, cea mai mare din Europa, tranzacţie evaluată la circa 100 de milioane de euro.

Procurorii din Roma spuneau, în 2012, că verifică ipoteza conform căreia Massimo Ciancimino jr. ar deţine, prin intermediari sau sub un nume fals, acţiuni la firme care administrează groapa de gunoi Glina. Sub paravanul acestor firme, Ciancimino jr. ar ascunde sute de milioane de euro, bani provenind din averea ilicită a tatălui său ori din activităţi proprii de spălare de bani. Massimo Ciancimino este liderul clanului cu acelaşi nume din cadrul Cosa Nostra.

Anul trecut, jurna­liştii Euronews au realizat la Groapa Glina un reportaj și au dat detalii despre modul de operare al grupului mafiot. confrom acestora, Massimo Ciancimino ar lucra prin interpuşi care controlează firmele administratoare ale deşeurilor de pe cele 114 hectare de la Glina. Omul său de bază ar fi Victor Dombrovschi, despre care s-a scris că ar fi lucrat pentru Serviciul Extern de Informaţii.

M.N.

 

NICIUN COMENTARIU