15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:28
No menu items!

„Bani negri” la SRI din evaziune cu produse petroliere (presă)

spot_img

Fostul șef al SRI București, Vasile Cămărăscu apare pe tabelele din ultimul dosar penal al fostului șef ANAF, Sorin Blejnar, cum că ar fi încasat câteva sute de mii de euro cash de la rețeaua de evaziune cu produse petroliere, scrie România Liberă.

Fostul șef al SRI București, Vasile Cămărăscu, apare pe tabelele din ultimul dosar penal al fostului șef ANAF, Sorin Blejnar, cum că ar fi încasat câteva sute de mii de euro cash de la rețeaua de evaziune cu produse petroliere protejată de fostul președinte ANAF dar și de locotenenții lui, Sorin Florea de la Garda Financiară și Viorel Comăniță, fost șef al Autorității Naționale a Vămilor. Cămărăscu nu are calitate deocamdată în dosarul penal dar principala întrebare care se pune este pentru ce ar fi putut încasa el acei bani pentru că despre foștii șefi ai Fiscului este clar că ei se ocupau cu protejarea evaziunii.

Dezvăluit în exclusivitate de România liberă, ultimul dosar în care procurorii DNA au început urmărirea penală pentru luare de mită, în decembrie anul trecut, față de fostul președinte ANAF, Sorin Blejnar, este o bombă cu ceas pentru întreg cercul de putere construit în timpul regimului Băsescu în jurul fostului șef al Fiscului. Asta pentru că procurorii DNA au ajuns la banii negri produși din evaziunea fiscală cu produse petroliere și încasați drept ”taxă de protecție” de cei care trebuiau să oprească această evaziune și aducă bani la bugetul de stat.  

În afară de Sorin Blejnar procurorii DNA au mai început urmărirea penală și față de Viorel Comăniță, fost șef al Autorității Naționale a Vămilor și vicepreședinte ANAF și față de constățeanul Sorin Florea, fost șef al Gărzii Financiare.