29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:57
No menu items!

Bani europeni: 250 de șomeri din București-Ilfov, la un pas de a deveni antreprenori

spot_img

oameni-strada

Aproximativ 250 de șomeri din regiunea București-ilfov vor urma gratuit, vreme de 18 luni, cursuri de antreprenoriat, inclusiv în domeniul ”E-business”, putând chiar să primească subvenții pentru înființarea unei companii. Proiectul este implementat de Fundația CRIMM, în parteneriat cu spaniolii de la IFI (Instituto de Formacion Integral SLU), cu bani de la Fondul Social European.

”Scopul proiectului este acela de a susține și de a educa spiritul antreprenorial al celor care, deși nu au un loc de muncă, au idei și competențe sustenabile în contextul economiei de piață. O mare parte din șomerii de astăzi au acces la informații, însă nu au resursele necesare pentru a iniția și pentru a susține o afacere. Cursurile pe care le vom organiza împreună cu partenerul nostru reprezintă o bază, un punct de plecare în orice activitate privată pe care vor dori să o inițieze”, a declarat Monica Motoacă, manager de proiect.

Toți șomerii din program vor beneficia de cursuri de antreprenoriat, iar o parte din ei vor avea acces și la cursuri de formare acreditate în domeniul ”E-business” și la consultanță personalizată pentru administrarea unei afaceri on-line.

Participarea la aceste cursuri este gratuită, iar persoanele interesate de începerea unei afaceri în mediul on-line vor primi și subvenții pentru înființarea unei companii.

”În acest proiect pot lua parte șomeri cu vârste între 16 și 64 de ani, așadar nicio categorie de vârstă nu este exclusă. În plus, 25 de persoane vor beneficia, pe lângă un sprijin financiar pentru demararea unei afaceri, și de consultanță în administrarea acesteia”, a puncat Monica Motoacă.

Proiectul vrea să atragă un grup țintă de 180 de șomeri de lungă durată, tineri și adulți, și ca 25 de persoane să fie capabile, la finalul cursurilor, să demareze o afacere proprie. Bugetul total se ridică la 1,91 milioane de lei, din Fondul Social European, bugetul național și contribuția proprie). Detalii despre proiect sunt disponibile pe www.fiias.ro.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna martie din acest an, este de 724.000 de persoane, în creştere atât faţă de luna februarie (721.000 de persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului trecut (718.000 de persoane).

Cosmina Croitoru