2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:06
No menu items!

Bandă de hoți, prinsă de polițiști cu focuri de armă

spot_img

Cinci membri ai unei grupări specializate în furturi din societăți comerciale au fost prinşi în Bucureşti, joi seară, după ce poliţiştii au tras 13 focuri de armă în aer şi spre maşina cu care suspecţii au încercat să fugă.

Potrivit Poliției Capitalei, gruparea se afla încă din octombrie în atenţia anchetatorilor care aveau informații că, în noaptea de joi spre vineri, hoții urmau să dea o nouă “lovitură” pe o platformă industrială din sectorul 2. Prin urmare, poliţiştii judiciarişti i-au supravegheat pe membrii reţelei, pentru a-i prinde în flagrant.

“Joi seară, în jurul orei 23.00, suspecții au plecat cu un autoturism către un depozit de materiale feroase aflat pe o platformă industrială din sectorul 2. Suspecţii au sustras din depozit mai multe role de cablu cu inserţie de cupru, de peste 200 de kilograme, pe care le-au încărcat în autoturism”, au precizat polițiștii.

În momentul în care membrii grupării au încercat să plece, oamenii legii au intervenit, somându-i pe aceştia să se oprească, însă suspecţii nu au dat curs somaţiei, încercând să fugă cu mașina.

În aceste condiţii, poliţiştii au tras zece focuri de armă, atât în aer, cât şi asupra autoturismului cu care suspecţii încercau să fugă, reuşind astfel să-l prindă pe șofer și să recupereze bunurile furate.

Ceilalţi patru membri ai grupării au reuşit să scape, însă au fost aşteptaţi de poliţişti într-un loc în care plănuiau să se întâlnească. Acolo, cei patru au încercat din nou să fugă, însă au fost reținuți de anchetatori care au fost obligaţi să tragă din nou mai multe focuri de avertisment.

Membrii rețelei au fost reţinuţi şi vor fi prezentați Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă sub acuzația de furt calificat.

R.D.