3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:31
No menu items!

Banca Românească a încheiat un acord cu APIA pentru finanțarea crescătorilor de păsări și porcine

spot_img

banca romaneasca

Banca Românească a semnat un acord de parteneriat cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care beneficiarii de subvenţii pentru bunăstarea animalelor – păsări şi porcine – vor putea primi finanţare, potrivit unui comunicat al băncii.

”Banca Românească vrea să devină partenerul antreprenorilor din agricultură în desfăşurarea activităţilor curente şi de investiţii. Pe lângă subvenţiile oferite de statul român agricultorilor, pachetele de finanţare ale băncii se adresează şi celor care vor să acceseze fonduri europene”, a declarat Cosmin Călin, director executiv la Unitatea Corporații.

De asemenea, Banca Românească a semnat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) o convenție în baza căreia întreprinzătorii pot accesa linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maximum 5 milioane de lei, pe o perioadă de maximum 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii pe alte 12 luni.

Statul, prin Ministerul Finanţelor Publice – FNGCIMM, garantează până la 50% din valoarea finanţării, mai puţin dobânzile şi comisioanele, conform unui program stabilit prin OUG 92/2013. Banca Românească a alocat pentru astfel de finanţări un buget de 50 de milioane de euro.

Banca Românească este parte a grupului financiar National Bank of Greece din 2003.

V.B.