13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:13
No menu items!

Banca Italo Romena e istorie! Care sunt planurile noii entități Veneto Banca

spot_img

Cea mai veche instituție de credit străină, din România, va înceta să mai funcționeze sub denumirea consacrată pe piața autohtonă

veneto banca

Banca Italo Romena a fuzionat, recent, cu banca-mamă Veneto Banca, preluându-i astfel denumirea și renunțând la numele consacrat în cei 15 ani de funcționare în România. Și conducerea băncii se schimbă, astfel, Paolo Mariani, Directorul General al Băncii Italo Romena, va fi înlocuit cu Alberto Morini, Director Teritorial la Veneto Banca Italia.

Fuziunea celor două entități nu presupune costuri operaționale consistente, în condițiile în care activitatea de rebranduire și cea de conectare la sistemul centralizat de date al Veneto Banca sunt cele mai importante operațiuni. În plus, noua entitate nu are de gând să deschidă noi sucursale, ci să le eficientizeze pe cele existente.

”Costurile operaționale sunt modeste în comparație cu avantajele fuziunii și le vom neutraliza fără probleme pe parcursul acestui an. Cât privește structura teritorială, aceasta va rămâne așa cum este în prezent, nu vor exista schimbări. Vrem să investim în resurse cu potențial și nu urmărim angajarea de personal pe termen scurt, de șase luni, un an, ci pe termen lung”, a declarat Paolo Mariani, fostul CEO al Băncii Italo Romena, care se va ocupa de divizia de Private Banking a grupului Veneto Banca.

Cât privește activitatea de creditare, Veneto Banca va continua să se focuseze pe finanțarea cu preponderență a IMM-urilor, în special a celor italiene, dar și a firmelor românești, spun reprezentanții băncii. Domeniile pentru care au pregătit deja linii de creditare sunt agricultura și industria prelucrătoare.

”Agricultura este un domeniu pe care-l urmărim cu atenție. Am dori să fim un sprijin pentru cele 30.000 de societăți italiene în România, indiferent de domeniul în care lucrează. În orice caz, pentru agricultură sunt prevăzute linii de credit dedicate”, a declarat și viitorul CEO al Veneto Banca Sucursala București, Alberto Morini.

Instituția de credit are un target de 70 de milioane de euro bani atrași din depozite, în 2014, sumă ce reprezintă și ținta de credite pentru acest an. Finanțarea medie pe IMM a Băncii Italo Romena, actuala Veneto Banca, a fost de 250.000 de euro în 2013.

Sucursala București a Veneto Banca operează printr-o rețea de 22 de agenții, din care 5 se află în București, iar restul în orașele Arad, Bacău, Brașov, Cluj, Baia Mare, Alba Iulia, Constanța, Galați, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Pitești, Ploiești și Suceava. Banca a fost, la finalul anului trecut, a 17-a instituție de credit din România.

Cosmina Croitoru